Home Personeel Zo blijft uw personeel trouw aan uw bedrijf

Zo blijft uw personeel trouw aan uw bedrijf

by admin

Het personeel vormt de drijvende kracht achter elk bedrijf. Wanneer u als bedrijf toekomstgericht wilt kunnen werken is het altijd van belang om over deskundig en bovendien ook trouw personeel te kunnen beschikken. Wanneer u continue op zoek moet gaan naar nieuwe personeelsleden komt dat immers uiteraard de toekomst van uw onderneming niet ten goede, in tegendeel. Hoe zorgt u er echter precies voor dat uw personeel trouw blijft aan uw onderneming? We geven u graag op dit vlak enkele interessante tips hier op deze pagina.

1.) Controleer regelmatig de tevredenheid van uw personeel

Het spreekt voor zich dat personeel dat tevreden is zich langer zal willen binden aan een bepaald bedrijf. Omwille van deze reden is het voor u als eigenaar of bestuurder van de onderneming altijd interessant om regelmatig de tevredenheid van uw personeel te toetsen. Dit betekent uiteraard niet dat u zomaar akkoord dient te gaan met alle eisen van uw personeel, in tegendeel. U blijft de besturende en bijgevolg ook beslissende partij. Dit gezegd zijnde kan het wel interessant zijn wanneer uw personeel het gevoel heeft dat er naar hem of haar wordt geluisterd. Dit komt ook de band tussen u als bestuurder en het personeelslid in kwestie alleen maar ten goede.

2.) Laat uw personeel meegenieten van financiële successen

Heeft uw bedrijf een mooie order in de wacht gesleept en bent u er samen met uw personeel in geslaagd om deze order succesvol te verwerken? Heeft uw onderneming hiermee een aanzienlijk financieel succes geboekt? In dat geval zal uw personeel het ongetwijfeld fantastisch vinden om hier van mee te kunnen genieten. Dit gezegd zijnde betekent dit uiteraard niet dat u verplicht bent om een directe loonsverhoging door te voeren voor uw personeel, in tegendeel. U kunt er ook voor kiezen om uw trouwe personeelsleden op andere manieren te belonen. Denk hierbij onder meer aan:

  1. Het uitbetalen van een (extra) mooie bonus aan uw personeelsleden;
  2. Het organiseren van een etentje of een ander evenement ter ere van uw personeel;

Zelfs een klein gebaar kan er voor zorgen dat uw personeel zich echt gewaardeerd zal voelen. De kans dat men hierdoor bereid is om gedurende lange tijd voor uw bedrijf te blijven werken neemt dan ook ongetwijfeld aanzienlijk toe.

3.) Laat uw personeel op bepaalde vlakken meebeslissen

Als ondernemer heeft u uiteraard bepaalde inzichten. Het is voor u doorgaans ook duidelijk welke koers u wenst te varen met uw onderneming. Dit gezegd zijnde kan het nooit kwaad om ook even met anderen te praten over bepaalde beslissingen die in uw onderneming moeten worden genomen. Waarom zou u er bijvoorbeeld ook niet eens voor kiezen om te luisteren naar uw personeel bij het nemen van verschillende beslissingen? Een bekend voorbeeld op dit vlak is het bestellen van bedrijfskleding. Elk personeelslid zal op dit vlak wellicht over diens eigen wensen en verwachtingen beschikken. Uiteindelijk zijn zij het ook die dagelijks de kledingstukken moeten dragen waardoor hun mening op z’n minst moet worden gehoord. Wanneer uw personeelsleden graag in de bedrijfskleding werken is ook dat een extra troef. Het mag dan ook duidelijk zijn, regelmatig even de mening vragen van één of meerdere van uw personeelsleden kan zeker en vast de moeite meer dan waard zijn om te overwegen.

Related Posts