Home Tech Zo kiest u de beste, zakelijke laptops!

Zo kiest u de beste, zakelijke laptops!

by admin

Bent u van plan om een nieuwe, zakelijke laptop aan te kopen? In dat geval zult u vast kunnen stellen dat u met heel wat verschillende zaken rekening zult moeten houden. Veel meer dan bij een gewone laptop voor particulieren het geval is moet u namelijk kunnen genieten van het beste van twee werelden. In eerste instantie moet de laptop natuurlijk vlot overal mee naartoe genomen kunnen worden, maar anderzijds moet ze ook perfect inzetbaar zijn op kantoor. Is het voor u niet meteen duidelijk hoe u nu precies de beste, zakelijke laptop kunt vinden? In dat geval zult u kunnen vaststellen dat de tips die zijn terug te vinden op deze pagina u daar ongetwijfeld bij kunnen helpen.

1.) Het meest geschikte beeldscherm voor een zakelijke laptop

In eerste instantie zult u rekening willen houden met het type beeldscherm waar uw zakelijke laptop over moet beschikken. Hierbij moet er niet alleen rekening worden gehouden met bijvoorbeeld de schermresolutie, maar wat ook te denken van de afmetingen waar het beeldscherm over moet beschikken?

Heel wat ondernemers kijken in eerste instantie in de richting van een laptop met een klein beeldscherm van bijvoorbeeld 13 inch. Deze laptops zijn vaak voorzien van een scherp prijskaartje en kunnen uiteraard eenvoudig overal mee naartoe genomen worden. Dit gezegd zijnde is het nagenoeg onmogelijk om de hele dag door op een dergelijke laptop te kunnen werken. Eenmaal aangekomen in uw kantoor zult u dus wellicht willen overstappen op een systeem met een groter beeldscherm.

Omwille van bovenstaande wordt het bij zakelijke laptops doorgaans aangeraden om te kiezen voor een beeldscherm van ten minste 15 inch. Dit uiteraard op voorwaarde dat er geen tweede (vast) systeem voor handen is op kantoor. Bent u wel degelijk op zoek naar een laptop die u uitsluitend zult gebruiken onderweg? In dat geval kan het wel degelijk de moeite waard zijn om daarvoor te kijken in de richting van een laptop met een beeldscherm van 13 inch. Eventueel kunt u ook de aankoop van een hybride laptop overwegen.

2.) De accuduur, van cruciaal belang

Bij het aankopen van een zakelijke laptop dient u ook altijd rekening te houden met de batterij welke in de laptop steekt. Ook op dit vlak geldt terug dat u in het achterhoofd moet houden wat het precieze doel is van de laptop in kwestie. Wordt deze overal mee naartoe genomen? Dan is een grote batterij nog meer van belang dan wanneer u ze regelmatig gewoon op kantoor gebruikt. Let wel op dat u niet kiest voor een netbook. Dergelijke laptops hebben doorgaans een uitstekende batterijduur, maar de mogelijkheden zijn vaak beperkt(er) in vergelijking met een standaard laptop.

3.) Overweeg het afsluiten van een extra (zakelijke) garantie

Last but not least moet u uiteraard ook even goed nadenken over de garantie die wordt geboden op de zakelijke laptop van uw keuze. Betreft het hier een standaard garantie welke vereist dat de laptop bijvoorbeeld naar de fabrikant moet worden opgestuurd? In dat geval zult u de laptop in kwestie uiteraard gedurende een niet onaanzienlijke periode moeten missen. Dat kan voor uw als ondernemer uiteraard zeer vervelend zijn. Dit gezegd zijnde is het zo dat menig aantal fabrikanten zoals met name HP, Dell en Apple ook over speciale zakelijke garanties beschikken. Het kost u weliswaar wat meer, maar de service bij problemen is wel een flink stuk beter en effici├źnter.

Related Posts