Home Tech Een webwinkel beginnen met SaaS-webwinkelsoftware
Webwinkel SAAS software

Een webwinkel beginnen met SaaS-webwinkelsoftware

by admin

Er kan tegenwoordig worden vastgesteld dat steeds meer online ondernemers er voor kiezen om hun webwinkel op te richten met behulp van SaaS-webwinkelsoftware. Voor het oprichten van uw eigen webwinkel kan er vandaag de dag een keuze worden gemaakt uit een ongelofelijk aantal verschillende mogelijkheden. In het bijzonder de interessante prijssetting waar SaaS-webwinkelsoftware over beschikt zorgt er voor dat menig aantal ondernemers vooral in die richting kijken. Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden en voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van SaaS-webwinkelsoftware? U komt er alles over te weten hier op deze pagina!

Wat is SaaS software precies?

In eerste instantie is het uiteraard belangrijk om te weten waar SaaS precies voor staat. Deze afkorting staat in de praktijk voor ‘Software as a Service’. Dit betekent concreet dat het gaat om flexibele software waar een huurovereenkomst voor wordt afgesloten. U wordt in de praktijk dus nooit echt eigenaar van de software waar u gebruik van maakt. Wel is het zo dat de software wordt geopend in de browser en u er verder niets voor hoeft te downloaden op uw computer. De werking van SaaS software staat er in de praktijk om bekend niet alleen veilig, maar ook erg snel te zijn. Een extra belangrijk voordeel is terug te vinden in het feit dat de software niet alleen wordt ontwikkeld, maar ook wordt beheerd door de verhurende partij. U hoeft dus nooit zelf in te staan voor het onderhouden van het systeem.

Wat is er inbegrepen in de prijs van SaaS-webwinkelsoftware

Zoals bovenstaande informatie reeds heeft aangegeven is er voor het gebruik van SaaS-webwinkelsoftware een periodieke kostprijs vereist. Zolang u deze periodieke bijdragen betaalt kunt u zonder probleem de webwinkel blijven gebruiken. In de prijs die u betaalt zit dus het gebruik van de webwinkelsoftware inbegrepen, maar dat is niet alles. Op het ogenblik dat u er voor kiest om gebruik te maken van bijvoorbeeld een bepaald open-source platform dient u zelf in te staan voor het bijwerken van de software waar gebruik van wordt gemaakt. Dat is niet het geval bij SaaS-webwinkelsoftware. Deze software wordt immers steeds up 2 date gehouden door de partij die ze aanbiedt. Hier heeft u dus geen omkijken naar. In de praktijk is SaaS-webwinkelsoftware dan ook doorgaans niet alleen uitermate stabiel, maar ook zeer veilig.

De voordelen van SaaS-webwinkelsoftware

Dat het gebruik van SaaS-webwinkelsoftware in de praktijk zo populair is geworden is te wijten aan verschillende voordelen die er aan verbonden zijn. U kunt op dit vlak specifiek denken aan de volgende voordelen:

  1. De bijstand die wordt verleend bij technische problemen;
  2. De lage opstartkosten evenals maandelijkse kosten;
  3. U kunt genieten van zeer gebruiksvriendelijke software;
  4. De software is doorgaans ook beschikbaar in het Nederlands;

Buiten bovenstaande dient er wel ook rekening mee te worden gehouden dat het gebruik van SaaS-webwinkelsoftware ook bepaalde nadelen met zich meebrengt. Zo zijn de maatwerkmogelijkheden doorgaans aanzienlijk beperkt. Daarnaast is het ook nog eens zo dat het erg lastig is om te besparen op de vaste kosten van de software. Deze zijn door het verhurende bedrijf doorgaans vastgesteld waardoor er hier maar weinig aan kan worden veranderd. Kunt u met deze nadelen leven? Dan is het gebruik van SaaS-webwinkelsoftware voor u ongetwijfeld het overwegen waard!

Related Posts