Home Lifestyle Deze verzekeringen zijn potentieel waardevol voor uw bedrijf

Deze verzekeringen zijn potentieel waardevol voor uw bedrijf

by admin

Als bedrijf, maar ook als ondernemer krijgt u dagelijks af te rekenen met allerhande risico’s. De risico’s die gelden voor ondernemers zijn in de praktijk ook veel groter in vergelijking met werknemers. Gelukkig is het mogelijk om deze risico’s op verschillende manieren in te perken. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om één of meerdere verzekeringen af te sluiten. Verzekeringen worden dan wel afgesloten in de hoop ze nooit nodig te hebben, op het ogenblik dat u er wel nood aan heeft bent u blij dat u er een beroep op kunt doen. Of u nu een startende onderneming bent of uw bedrijf reeds enige tijd op de markt is terug te vinden, in beide gevallen zijn de onderstaande verzekeringen het overwegen zeker waard.

Welke verzekeringen afsluiten voor uzelf als ondernemer?

Vooraleer we dieper ingaan op de verzekeringen die voor uw bedrijf interessant kunnen zijn, zijn er uiteraard ook nog de verzekeringen die voor u als ondernemer het overwegen waard kunnen zijn. Verschillende zaken die voor werknemers worden geregeld door het bedrijf waarvoor ze actief zijn moeten door ondernemers uiteraard zelf worden opgevolgd. Om er zeker van te zijn dat u op een bepaald ogenblik niet voor vervelende verrassingen komt te staan kan het dan ook altijd de moeite waard zijn om te overwegen om de onderstaande verzekeringen af te sluiten:

  1. Een vrij aanvullend pensioen;
  2. Een verzekering gewaarborgd inkomen;
  3. Een verzekering kleine risico’s bij het ziekenfonds;
  4. Een hospitalisatieverzekering;

De noodzaak aan bepaalde verzekeringen is in de praktijk een beetje afhankelijk van uw mentaliteit als ondernemer. Kiest u er bijvoorbeeld elke maand voor om een bepaald bedrag naar uw spaarrekening over te zetten? Wilt u op deze manier een financiële buffer creëren voor onverwachte, financiële tegenslagen? In dat geval kan een verzekering gewaarborgd inkomen overbodig zijn. Wanneer u echter geen financiële buffer achter de hand heeft is een dergelijke verzekering wel bijzonder nuttig.

Wat met de verzekeringen voor uw bedrijf?

De bovenstaande verzekeringen voor ondernemers staan uiteraard los van de verzekeringen die u als bedrijf moet afsluiten. Ook hiervoor geldt dat de situatie bepalend is voor het aantal verzekeringen die u moet afsluiten. Heeft u bijvoorbeeld een bedrijfspand gekocht? In dat geval zal een inboedel- en brandverzekering een vereiste zijn. Voert u werken uit waar potentieel aanzienlijke risico’s aan verbonden zijn? Dan zult u zich ook tegen deze mogelijke bedrijfsrisico’s willen laten verzekeren. In ieder geval, enkele verzekeringen die voor uw bedrijf potentieel interessant kunnen zijn, zijn de volgende:

  1. Een brandverzekering;
  2. Een verzekering bedrijfsschade;
  3. Een verzekering machinebreuk;
  4. De alle risico’s verzekering;
  5. Verzekering tegen aansprakelijkheidsrisico’s;
  6. De verzekering BA uitbating (voor onder meer bouwbedrijven);

Aan welke verzekering(en) uw bedrijf specifiek nood heeft is uiteraard ook afhankelijk van de sector waarin ze actief is. Voor een transportbedrijf is het bijvoorbeeld mogelijk dat zij extra verzekeringen zullen moeten afsluiten. Denk hierbij niet in het minst aan de specifieke transportverzekering. Het mag dan ook duidelijk zijn, bepaal altijd de potentieel vereiste verzekeringen op basis van de sector waarbinnen u actief bent. Op deze manier voorkomt u ook meteen dat u verzekeringen gaat afsluiten waar u eigenlijk helemaal geen nood aan heeft. Dit brengt immers uiteraard alleen maar heel wat extra, overbodige kosten met zich mee.

Related Posts