Home Financieel Is een bedrijfsauto leasen nog wel interessant?

Is een bedrijfsauto leasen nog wel interessant?

by admin

De lage rentes die worden uitgekeerd op spaarrekeningen zijn voor veel mensen en bedrijven een doorn in het oog. Tegelijkertijd geldt echter ook dat er zeer voordelig geld kan worden geleend. Ook de kosten die worden aangerekend voor een leasing zijn danig onder druk komen te staan. Toch stellen veel bedrijven zich de vraag of het leasen van een bedrijfsauto nog wel interessant is. Kunt u er niet beter voor kiezen om het geld van uw zakelijke spaarrekening af te halen en te investeren? De opbrengst waar u van kunt genieten is toch zeer beperkt. Of het nu wel of niet nog interessant is om een bedrijfsauto te leasen vertellen we u graag hier op deze pagina.

Naar welke leasing gaat uw voorkeur uit?

Of uw bedrijfsauto leasen wel of niet interessant is, is onder meer afhankelijk van het soort leasing waarvoor u kiest. We zouden kunnen stellen dat een louter financiële leasing tegenwoordig niet heel interessant is. Dit echter uiteraard alleen maar wanneer u bereidt bent om inderdaad met eigen financiële middelen te investeren. Wilt u liever de nieuwe bedrijfsauto op afbetaling aankopen? Dan spreekt het voor zich dat dit perfect mogelijk is. Een financiële leasing kan in deze situatie dan ook zeker nog altijd interessant blijken te zijn.

De meerwaarde van een bedrijfsauto leasen gaat vandaag de dag in de praktijk echter toch vooral schuil in de bijkomende  diensten van  de operationele leasing. Veel bedrijven geven hier dan ook de voorkeur aan. Op het ogenblik dat ook u opteert voor een operationele leasing kunt u dan ook in de praktijk rekenen op de volgende voordelen:

  1. De leasingnemer betaalt een vast maandelijks bedrag;
  2. Alle vaste kosten zoals belastingen, verzekeringen, etc. zijn inbegrepen in de kostprijs;
  3. Het leasebedrijf is verantwoordelijk voor alle bijkomende diensten zoals het onderhoud van de auto;
  4. Na afloop heeft de leasingnemer doorgaans de mogelijkheid om de auto aan te kopen tegen de restwaarde;

Met welke nadelen kunt u geconfronteerd worden?

Er zijn in de praktijk verschillende redenen aan te halen waarom sommige bedrijven toch hun twijfels hebben over het al dan niet nog interessant zijn van een leasing voor hun bedrijfsauto. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat de auto na afloop van de leasingperiode in goede staat moet worden afgeleverd bij het leasingbedrijf. Dit uiteraard alleen wanneer u beslist om de auto niet tegen de restwaarde over te nemen. Blijkt de auto niet in goede staat te zijn wanneer u ze gaat inleveren? In dat geval kunt u geconfronteerd worden met bijkomende kosten. Dit is nog niet alles. Bovendien kunt u namelijk nog geconfronteerd worden met onderstaande, extra nadelen:

  1. Een leasing kenmerkt zich door relatief hoge kosten;
  2. Er kunnen bijkomende kosten zijn wanneer de afgesproken kilometers worden overschreden;

Kunt u leven met de nadelen zoals hierboven aangegeven? Dan hoeft er u niets in de weg te staan om alsnog voor een leasing te kiezen. Heeft u heel wat geld op een spaarrekening staan welke u wenst te investeren? Dan kunt u op deze manier uiteraard wel  de extra kosten van een leasing voorkomen. Probeer dus steeds voor uzelf uit te maken welke van de verschillende opties voor u nu het meest interessant is.

Related Posts