Home Financieel Zo bespaart u op de verzending van uw producten

Zo bespaart u op de verzending van uw producten

by admin

Wanneer u, uw producten online verkoopt dient u er rekening mee te houden dat u geconfronteerd kunt worden met verschillende, extra kosten. De belangrijkste kost kan bijvoorbeeld betrekking hebben tot het versturen van uw producten. De verzendkosten welke u hiervoor dient te betalen zult u uiteraard niet voor eigen rekening willen nemen. Het merendeel van de online ondernemers kiest er dan ook voor om deze verzendkosten door te rekenen aan de klant. Dat lijkt logisch, maar het kan uw positie binnen de markt verzwakken. In het bijzonder grote bedrijven bieden hun klanten immers veelal gratis verzending aan. Wilt u ook graag kunnen ontdekken hoe u kunt besparen op de verzending van uw producten? Dat is mogelijk door middel van de informatie op deze pagina!

1.) Onderhandel met verschillende vervoersmaatschappijen

De kosten die in rekening worden gebracht voor het verzenden van pakketjes zijn sterk afhankelijk van de vervoerder in kwestie. Omwille van deze reden is het altijd belangrijk om goed de prijzen van verschillende vervoerders te vergelijken. Daarnaast blijkt in de praktijk vaak ook nog eens dat er nog extra kan worden onderhandeld. Heel wat vervoerders zijn immers naarstig op zoek naar extra klanten om extra inkomsten te kunnen genereren. Het mag dan ook duidelijk zijn, op deze manier kunt u meteen de  verzendkosten voor uw producten behoorlijk drukken.

2.) Kunnen regionale vervoerders voor u een optie zijn?

Bent u iemand die hoofdzakelijk binnen de eigen regio verkoopt? In dat geval is het mogelijks interessant om een beroep te doen op regionale  vervoerders. Uiteraard betreft het hier minder bekende bedrijven, maar daar staat tegenover dat ze vaak werken tegen goedkopere tarieven. Bovendien steunt u op deze manier ook nog eens bedrijven uit uw eigen buurt. Regionale vervoerders gebruiken kan dus zeker en vast de moeite waard zijn.

3.) Hergebruik materialen voor uw verzendingen

Als ondernemer spreekt het voor zich dat u niet alleen regelmatig producten zult moeten versturen. U krijgt de producten immers wellicht ook gewoon eerst geleverd. Hoe fancy het in de praktijk ook mag zijn om bijvoorbeeld speciale dozen of enveloppen te laten maken voor uw bedrijf, dit stuwt de verzendkosten alleen maar de hoogte in. Probeer daarom de dozen evenals het beschermingsmateriaal welke u zelf ontvangt te hergebruiken. Zo drukt u de kosten en bovendien is het ook nog eens gunstig voor het milieu.

4.) Hou de volumes in het oog en stem uw zendingen daarop af

Tot slot hebben we nog een extra belangrijke tip in petto voor elke ondernemer die regelmatig pakketjes moet versturen. Het is in de praktijk namelijk altijd een must om goed de volumes van uw zendingen in het oog te houden. Des te meer pakketten je op jaarbasis moet versturen, des te beter de tarieven kunnen uitvallen die je moet betalen. Op deze manier kunnen ook de verzendkosten voor uw klanten uiteraard danig worden ingeperkt. Sta er tot slot ook bij stil dat heel wat verzendbedrijven speciale overeenkomsten hebben voor grote(re) afnemers. Ook het afsluiten van één van deze overeenkomsten kan in de praktijk zomaar erg interessant blijken te zijn. In ieder geval mag het duidelijk zijn, besparen op de  verzendkosten van uw producten is op tal van verschillende manieren mogelijk!

Related Posts